Afgelastingen? Info!

Afgelasting? Info!

Wij raden iedereen aan, om onverwachte teleurstellingen te voorkomen, om bij twijfel altijd naar onze website of facebookpagina te kijken voor afgelastingen, wij doen ons uiterste best om hierop zo snel mogelijk elke mededeling te publiceren. Tevens zorgen we ervoor dat alle trainers zo snel als mogelijk ingelicht worden van het niet doorgaan van trainingen of wedstrijden, waarna deze hun spelers kunnen verwittigen.

Als de gesteldheid van de velden in onze provincie erg slecht is, dan kan de KBVB beslissen om wedstrijden van een bepaalde dag of week-end af te gelasten. Dit kan gaan van afgelastingen enkel voor de jeugd, of afgelasting inclusief ook de “eerste ploegen” , en ja soms kan dit op het allerlaatste moment zijn! Vaak is het  ook de scheidsrechter die “ter plaatse” moet beslissen om een wedstrijd af te gelasten.

Wanneer afgelast? Eerste en eigenlijk het enige criterium bij het afgelasten van trainingen of wedstrijden is de gesteldheid van de velden. Als er veel regen of sneeuw is gevallen, dan is spelen op de grasvelden schadelijk voor de ondergrond en worden voetbalactiviteiten dus afgelast. Bevroren terreinen is niet altijd een automatische afgelasting.

Kunstgras wordt afgekeurd als er sneeuw op het gras ligt en als het na stevige vorst gaat dooien, waardoor de ondergrond van het kunstgras beschadigd kan worden.

Tenslotte zal het bij de training voor de (jongste) jeugd soms voorkomen dat we de training afgelasten vanwege extreme weersomstandigheden, overvloedige regen, lage of hoge temperaturen, sneeuw, staat van de velden, of …. . En ja, soms is het niet makkelijk om te beslissen…

sportieve groeten, Carl JC SMS Lubbeek