Afgelastingen? Info!

Afgelasting? Info!

Wij raden u aan om bij twijfel steeds website of facebook te raadplegen wij doen ons uiterste best om in de winterperiode zo kort mogelijk op de bal te spelen en alle informatie betreffende afgelastingen van trainingen en wedstrijden hier te publiceren. Tevens zorgen we ervoor dat alle trainers zo snel als mogelijk ingelicht worden van het niet doorgaan van trainingen of wedstrijden, waarna deze hun spelers kunnen verwittigen.

Als de staat van de velden in onze provincie erg slecht is, dan kan de KBVB beslissen om wedstrijden van een bepaalde dag of week-end af te gelasten. Dit kan gaan van afgelastingen enkel voor de jeugd, of afgelasting inclusief ook de “eerste ploegen” , en ja soms kan dit op het allerlaatste moment zijn! Vaak is het  ook de scheidsrechter die “ter plaatse” moet beslissen of een wedstrijd kan doorgaan.

Wanneer wordt er afgelast? Het belangrijkste criterium bij het afgelasten van trainingen of wedstrijden is de staat van de velden. Als er veel regen of sneeuw is gevallen, dan is spelen op de grasvelden schadelijk voor de ondergrond en worden voetbalactiviteiten dus best afgelast. 

Tenslotte zal het bij de training voor de (jongste) jeugd soms voorkomen dat we de training afgelasten vanwege extreme weersomstandigheden, overvloedige regen, lage of hoge temperaturen, sneeuw, staat van de velden, of …. . En ja, soms is het niet makkelijk om te beslissen…